Landelijke taarten

Taart is en blijft iets speciaals, heeft iets feestelijks. Taart kan als vieruurtje geserveerd worden, denk maar aan een geurig appeltaartje, lekker opgewarmd met een tasje koffie, maar taart kan ook als dessert dienen. Het biedt alvast talloze combinatiemogelijkheden, in meer dan 1 opzicht.
Taart houdt van gezelschap en is een culinair product dat meer gastronomisch avontuur in zich herbergt dan de meesten zich realiseren.
  • Taart Eléonore: flinterdun bladerdeeg belegd met appeltjes of blauwe pruimen
  • Suikertaart
  • Soufflée taart: met echte vanille, peren en frambozen op krokant deeg
  • Chiboust: bladerdeeg, verse peren, gekarameliseerde chiboustcrème
  • Paysanne: naargelang 't seizoen, peren, rabarber, vijgen, abrikozen, frambozen, gebakken in een amandelroomvulling
  • Flan Breton: appelen in roomflanvulling
  • Rijst: nog naar aloud Vlaams recept met hoevemelk
  • Brossing zanddeeg: noordkriekjes of stekelbes
  • Apfelstrudel: bladerdeeg gevuld met friszure appelen, krentjes, rozijnen, appelsienreepjes, noten, ...
  • Clafoutis: vanillesoufflée met rode vruchten
  • Citroen-kaastaart: brossig zanddeeg met fijne échte citroencrème en platte kaas. Heerlijk
  • Kersen-kaastaart: wenerdeeg, noordkriekjes, platte kaas
  • Appel Karamel: bladerdeeg met gekarameliseerde appelen
  • Crumble: kruimeldeeg met rode vruchten afgewerkt met "crumble"
  • Suikervrije paysannetaart: dagvers op bestelling